Zanesljivi in učinkoviti kopalniški radiatorji

by , under Dom in gradnja

Elektrika je kot vir energije zagotovo nepogrešljiva pri sodobnem bivanju. Vedno pogosteje pa se uporablja tudi za ogrevanje, pri čemer pa se jo največkrat uporablja prav za ogrevanje kopalnice. Z elektriko namreč lahko v kopalnici v najkrajšem času poskrbimo za prijetno temperaturo in s tem za vse potrebno udobje. Prav zaradi tega so kopalniški radiatorji na elektriko zelo priljubljeni. Dandanes, ko so na voljo bolj zanesljivi in učinkoviti modeli kot kdaj koli prej, pa to še toliko bolj drži.

Različni modeli in moči

kopalniški radiatorjiDelovanje električnega grelnika je načeloma zelo enostavno – njegova glavna naloga je, da električno energijo pretvori v toploto in z njo čim bolje ogreje prostor. Vendar pa to še ne pomeni, da so vsi grelniki enako učinkoviti pri opravljanju te naloge, ampak med njimi obstajajo tudi precej velike razlike, na katere je treba biti pozoren pri nakupu. Zaradi tega je pri izbiri treba biti zelo pozoren na moč grelnika oziroma na to, za kakšno kvadraturo je primeren določen model in kako hitro jo ogreje. Pri nakupu tako natančno preverite prav vse tehnične specifikacije.

Katerega proizvajalca izbrati?

Pri tem lahko izbirate med najrazličnejšimi proizvajalci. Med bolj zanesljivimi je zagotovo norveški proizvajalec Glamox, ki velja za enega vodilnih na področju ogrevanja z elektriko. Ne le, da so njihovi kopalniški radiatorji zelo zanesljivi in učinkoviti, ampak to velja tudi za vse druge grelnike v njihovem prodajnem programu. Poleg tega pa so njihovi grelniki zasnovani tudi tako, da porabijo čim manj električne energije, s čimer se zmanjšajo stroški za ogrevanje.

Poleg Glamoxa pa se vam za ogrevanje kopalnice splača pogledati tudi modele proizvajalca Vigo, ki nudi zelo dobro razmerje med ceno in kvaliteto. Njihovi modeli so nadvse enostavni za uporabo in zelo priročni, kar še posebej velja za model, ki je oblikovan kar v obliki lestve – torej tako, kot tudi kakšni klasični modeli radiatorjev za kopalnico. Na tak način se grelnik lahko hitro spremeni v sušilnik brisač oziroma združuje kar dve funkciji v enem.