Umetni dekorativni kamen

by , under Dom in gradnja

Umetni dekorativni kamen je material, ki se uporablja predvsem za oblaganje sten oziroma kot stenska obloga unikatnega videza. Primeren je tudi za uporabo zunaj oziroma na prostem, prav tako pa se pogosto uporablja v notranjosti stavb. Namen njegove uporabe je predvsem dekoracija, pa tudi to, da steno s takšno kamnito oblogo dodatno zaščitimo pred umazanijo, prahom in vsem ostalim. Polaganje je enostavno, možno pa ga je polagati praktično kamorkoli, saj prav povsod predstavlja zelo lep okras.

Videz naravnega kamna

Umetni dekorativni kamen je na prvi pogled videti čisto tako kot naravni kamen, saj gre za odlično in kakovostno imitacijo. Zaradi tega se marsikdo vpraša, zakaj sploh poseči po umetni stenski oblogi, če pa lahko izbere naravno. Glavni razlog za to je zagotovo cena, ki je pri naravnem kamnu veliko višja, poleg tega pa je tudi težje dobavljiv, sploh v točno tistem odtenku in reliefu, kakršnega potrebujete. Nanj je treba pogosto zelo dolgo čakati.

Poleg tega pa obstaja še en razlog več, zakaj izbrati umetno različico kamna – ker bodo njegove barve dalj časa ostale nespremenjene: na njih namreč UV-žarki in vremenski vplivi ne vplivajo tako zelo kot pri naravnem kamnu. Poleg tega je umetni kamen možno tudi impregnirati, s čimer se ga še dodatno zaščiti, tako da je še bolj odporen proti vsem zunanjim oziroma vremenskim vplivom. Zaradi tega predstavlja zelo dobro alternativo naravnim kamnitim stenskim oblogam ter postaja pri uporabi tako v notranjih prostorih kot na prostem tudi vedno bolj priljubljen, saj gre za material z odličnimi lastnostmi in številnimi prednostmi.

Velika izbira najrazličnejših vzorcev

dekorativni kamniAkamen.si vam nudi različne vrste stenskih oblog, med katerimi je tudi umetni dekorativni kamen v različnih vzorcih in izvedbah. Izbirate lahko med najrazličnejšimi možnostmi, poleg tega pa vam podjetje nudi tudi:

  • svetovanje in pomoč pri izbiri,
  • možnost posvetovanja o morebitnih vprašanjih glede vrst kamna, načinov vgradnje itd.,
  • garancijo na umetni dekorativni kamen, ki ste ga kupili pri njih,
  • dostavo stenskih oblog na dom,
  • strokovno in natančno vgradnjo.