Odstranjevanje zobnega kamna brez bolečin 

by , under Lepota, Zdravje

Morate na odstranjevanje zobnega kamna? Se bojite zobozdravnikov, še bolj pa bolečine, ki včasih spremlja zobozdravstvene posege? Si želite, da bi lahko takšen poseg odpravili brez bolečin? To je vsekakor možno, saj gre za poseg, ki ga je možno opraviti na do pacienta zelo prijazen način. Gre namreč za enostaven poseg, ki se ga da opraviti brez bolečine. 

Enostaven poseg, ki je zelo prijazen do pacienta 

Odstranjevanje zobnega kamna spada med enostavne zobozdravstvene posege, ki jih je nujno treba izvesti vsaj na vsakih nekaj let. Zobozdravniki sicer priporočajo tak poseg enkrat na vsake dve leti oziroma vsako leto enkrat, saj s tem enostavnim posegom lahko zmanjšamo težave z zobmi. Gre torej za preventivni poseg, ki ima številne pozitivne učinke, poleg tega pa se ga da izvesti na do pacienta prijazen način, zato res ni razloga, da bi se takšnemu posegu skušali izogniti. Veliko pametneje se je nanj čim prej naročiti k preverjenemu izvajalcu, ki ga poleg strokovnosti odlikuje tudi skrb za pacientovo počutje, ter tako v kar se da največji meri poskrbeti za svoje zobe. 

Odstranjevanje zobnega kamna prepreči številne težave z zobmi 

čiščenje zobnega kamnaČe se bojite zobozdravnikov ali z obiskom pri zobarju kar naprej odlašate, potem si gotovo želite, da bi imeli z njimi čim manj opravka. To pa je možno le, če nimate težav z zobmi. Če z zobmi nočete imeti težav, pa je treba zanje čim bolje skrbeti. To vključuje: 

  • redno zobno higieno, 
  • temeljito umivanje zob, 
  • pravilno tehniko umivanja zob, 
  • uporabo zobne nitke ali medzobne ščetke, 
  • različne druge preventivne ukrepe. 

Med pomembne preventivne ukrepe, s katerimi se lahko izognete težavam z zobmi, spadajo recimo redni obiski pri zobozdravniku, pa tudi odstranjevanje zobnega kamna. Ta preventivni ukrep lahko vašim zobem izredno koristi in vam pomaga, da se izognete raznim težavam in bolečim ter dolgotrajnim posegom pri zobozdravniku, do katerih bi prišlo, če za zobe ne bo ustrezno poskrbljeno. 

Poskrbite za svoje zobe in obiščite zobozdravnika! 

cena za čiščenje zobnega kamna cenikČe želite imeti zdrave in lepe zobe ter se želite izogniti težavam z njimi, je treba zanje ustrezno skrbeti. Do neke mere lahko zanje poskrbite doma, a ne povsem. Trdovratnih oblog, ki se nabirajo na njih, namreč samo z zobno ščetko ne morete odstraniti, zato je priporočljivo, da za to poskrbi zobozdravnik oziroma ustni higienik. Slednji bo poskrbel tudi za odstranjevanje zobnega kamna z vaših zob. V primeru, da ste morda slišali, da zato lahko poskrbite tudi sami doma s posebnim aparatom, morate vedeti, da zobozdravniki uporabe tega nikakor ne priporočajo, saj se zavedajo, da mora biti tak poseg opravljen strokovno in da mora imeti oseba, ki ga opravlja, določeno znanje in izkušnje.  

Če temu ni tako, lahko namreč pride do poškodb, ki si jih nikakor ne želite. Zato se tega nikar ne lotevajte sami doma, ampak obiščite zobozdravnika. V kolikor vas je takšnega posega strah, se pred tem z zobozdravnikom pogovorite o vseh podrobnostih posega, o tem, kako poteka in o vaših strahovih. Zobozdravnik vas bo gotovo pomiril in izvedel poseg tako, da bo ta čim bolj prijazen do vas in neboleč, vaši zobje pa vam bodo za to zelo hvaležni.