Lovilec maščob in olj

by , under Dom in gradnja

Potrebujete učinkovito napravo za zadrževanje maščob, olj, masti in ostalih podobnih snovi, ki bi lahko onesnažile vodo? Kakovosten lovilec maščob in olj je zagotovo dobra investicija, saj se vam to, da izberete učinkovit model, na dolgi rok zelo obrestuje – njegova uporaba bo bolj zanesljiva, vzdrževanje lažje, življenjska doba pa daljša.

Hauraton - Lovilec olj in maščobUčinkovito delovanje

Kakšen lovilec maščob in olj izbrati? To je odvisno od tega, kaj potrebujete oziroma kakšne so vaše potrebe. Zagotovo pa je pametno izbrati takšnega, ki ga boste lahko nemoteno uporabljali čim dalj časa. Zato je treba biti pri nakupu pozoren na to:

  • da ustreza vsem zakonskim in drugim standardom,
  • da je narejen iz kakovostnega materiala, ki zagotavlja popolno zrakotesnost,
  • da je čim bolj kompakten in čim lažji, saj bo tako vgradnja bolj enostavna,
  • da je čim bolj kakovosten in ima čim daljšo življenjsko dobo,
  • da omogoča čim bolj preprosto praznjenje,
  • da čiščenje in vzdrževanje ni preveč zahtevno ter zamudno,
  • da ustreza vašim potrebam.

Za gostinske, industrijske in druge obrate

Lovilec maščob in olj je nujna oprema v gostinskih, industrijskih, avtomehaničnih in različnih drugih obratih, kjer se uporabljajo maščobe, olja in podobne snovi oziroma obstaja velika verjetnost, da bi te lahko iztekle v okolje. Takšen naprave se torej uporablja zaradi zaščite okolja, njihovo uporabo pa predpisuje tudi zakonodaja. Pri tem pa je zelo pomembno, kakšno napravo izberete, saj mora ta ustrezati ne le zakonskim zahtevam in standardom, ampak tudi vašim potrebam.

Kakšen model bi bil najbolj primeren za vas?

Izbirate lahko med različnimi modeli, ki običajno delujejo po precej podobnem principu, vendar pa med njimi obstajajo tudi določene razlike. Nekateri modeli imajo na primer usedalnik, drugi ne, poleg tega pa se razlikujejo tudi glede na kapaciteto in druge tehnične značilnosti. Prav zato je treba pred izbiro točno določenega modela čim bolje premisliti o tem, kakšen model sploh potrebujete oziroma kakšen bi bil najbolj primeren za vas glede na vaše potrebe. Poleg tega pa se je pametno tudi informirati o značilnostih različnih modelov, ki so na voljo na tržišču.