Linijsko odvodnjavanje s kanaletami

by , under Dom in gradnja

Linijsko odvodnjavanjeNa kakšen način poskrbeti za odpadno vodo na določeni površini? Kakšen sistem za preprečevanje težav z meteorno vodo izbrati in kako ga načrtovati? Kakšne vrste sistemov sploh obstajajo? V zadnjem času se namesto točkovnega veliko ljudi odloča za linijsko odvodnjavanje, ki je primerno za številne vrste zasebnih in javnih površin. Pri tem se uporabljajo kanali oziroma kanalete, ki imajo lahko rešetko oziroma rego. Slednja je praktično nevidna, zato bo tako sistem za preprečevanje težav z meteorno vodo skorajda neopazen in nemoteč.

Kanalete za meteorno vodo

Linijsko odvodnjavanje s kanaletami poskrbi za to, da vsa meteorna voda varno odteče na mesto, kjer lahko ponikne, ne da bi pri tem povzročala kakršno koli škodo. Zato je zelo pomembno, kje so vgrajene in kako zmogljive so. Prav zato je treba tak sistem vedno skrbno in strokovno načrtovati, saj bo le tako res učinkovit.

Pri tem je pomembna je hidravlična zmožnost kanalete, od katere je odvisno, koliko meteorne vode bo lahko naenkrat odteklo. Pri tem so zahteve posamezne površine lahko nadvse raznolike, kar je treba upoštevati tudi pri načrtovanju takšnega sistema. Pametno je, če pri tem sodeluje projektant.

Kakšen sistem izbrati?

Če se odločite za sistem za linijsko odvodnjavanje, se vam splača izbrati kakovostne kanalete, ki so čim bolj funkcionalno zasnovane tako, da boste lahko zasnovo sistema prilagodili svojim potrebam. Prav zaradi tega se splača obiskati spletno stran odvodnjavanje.si, na kateri so predstavljene kanalete in drugi izdelki priznanega nemškega podjetja Hauraton, ki se ukvarja prav z izdelavo takšnih sistemov oziroma je specializirano za različne uporabne rešitve za meteorno vodo.

Njihovi sistemi so zanesljivi in izredno kakovostni, predvsem pa praktično trajni, saj so narejeni iz zelo odpornih materialov in tako, da čim bolje prenašajo obremenitve in različne zunanje dejavnike, kot so zmrzal, spremembe temperature, uv žarki, nizke temperature, vlago, korozijo in sol za posipanje cest. Predvsem pa so oblikovani zelo inovativno ter tako, da so čim bolj funkcionalni za uporabo ter hkrati tudi čim bolj učinkoviti.