Katero intimno milo izbrati?

by , under Lepota, Zdravje

intimno milo essentiqIntimno milo je zasnovano tako, da je čim bolj nežno in ne vsebuje ničesar dražečega, saj je namenjeno negi intimnih predelov, za katero ne smemo uporabljati kar katerega koli kozmetičnega izdelka, ampak samo tiste, ki so namensko oblikovani za to. Zaradi tega pri izbiri sploh ni vprašanje, katerega izbrati, ampak je logično, da boste poiskali čim bolj naravnega. Takšno je recimo intimno milo Essentiq, ki ga najdete v njihovi spletni trgovini in na drugih prodajnih mestih. Vsebuje le naravne sestavine in je zaradi tega vsekakor odlična izbira za intimno nego, poleg tega pa še zelo lepo diši!

Pomirjujoč učinek ognjiča, kamilice in čajevca

Naravno intimno milo ima izredno pomirjujoč učinek, zaradi česar je primerno za redno uporabo. Sestavine, kakršne so kamilica, čajevec in ognjič, ne dražijo kože in sluznice, ampak jo pomirjajo, zaradi česar se boste po uporabi počutili prijetno. Če ste imeli z drugimi kozmetičnimi sredstvi za nego kdaj slabe izkušnje oziroma so vam povzročili srbečico ali celo izpuščaje, je prav, da njihovi izbiri posvetite nekaj več časa in poiščete takšne, ki so res prijazni do kože.

Torej naj bodo čim bolj naravni, kar še posebej velja za nego intimnih predelov, saj so ti še veliko bolj občutljivi, kot drugi deli našega telesa, poleg tega pa se zlahka zgodi, da milo pride tudi v stik s sluznico. Nekatere snovi v konvencionalnih izdelkih za nego namreč lahko porušijo naravno ravnovesje kože ali sluznice, zaradi česar ta postane bolj občutljiva, s tem pa tudi manj odporna na bakterije oziroma vnetja.

Za intimno nego uporabite le naravne izdelke

V kolikor pa izberete čim bolj naravne izdelke, ne boste imeli nobenih zgoraj opisanih težav. Pomirjujoči učinek pa ni edino, kar je značilno zanje. Poleg tega je naravno intimno milo zasnovano tudi tako, da ne le pomirja kožo in sluznico, ampak ima tudi izrazit protivnetni, protimikrobni in protibakterijski učinek, kar pomeni, da vam nudi vso potrebno zaščito in poskrbi za vaše dobro počutje in zdravje.