3D print je enostaven in cenovno ugoden!

by , under Podjetja, Posel

Še nikoli poprej ni bilo možno 3d printanjetako enostavno, hitro in brez prevelikih stroškov izdelati različnih izdelkov kot danes, ko je na voljo 3D print. Če vas zanima več o njem, obiščite spletno stran 3dtovarna.si, kjer boste našli veliko informacij o njem, prav tako pa si lahko ogledate, kakšne izdelke je možno z njim izdelati.

Kakšne prednosti ima 3D print?

Sodobna tehnologija ima številne prednosti, kar zagotovo velja tudi za 3D print. Slednji namreč omogoča:

  • hitrejšo izdelavo izdelkov,
  • manjše stroške pri izdelavi izdelkov,
  • enostavnost postopka,
  • uporabo različnih materialov in tehnologij,
  • doseganje zelo hitrih in dobrih rezultatov.

Kako se lotiti izdelave izdelka s 3D tehnologijo?

Če bi želeli preizkusiti 3D print, imate na voljo več možnosti. Ena od njih je nakup 3D tiskalnika, saj so ti postali precej cenejši, kot so bili nekoč. Tako boste lahko sami preizkušali različne možnosti, ki jih omogoča takšen tiskalnik oziroma omenjena tehnologija. Če pa potrebujete profesionalno natisnjen izdelek, maketo, model ali kaj drugega, se je najbolje obrniti na podjetje, ki se ukvarja s 3D tiskanjem po naročilu.

3D tiskanje po naročilu

Kako poteka izdelava izdelka s 3D tiskalnikom po naročilu? Najprej je treba imeti računalniško izrisan model, ki ga lahko v za to primernem programu narišete sami ali pa zato poskrbijo v podjetju, kjer boste izdelek tudi natisnili. V primeru, da že imate nek izdelek v tridimenzionalni obliki in bi potrebovali še kakšnega podobnega, je možno izvesti tudi 3D skeniranje, na podlagi katerega je potem možno izdelati nov izdelek oziroma izvesti 3D print.

Tiskanje po naročilu sicer poteka tako, da je za stranko postopek čim bolj enostaven, saj v podjetju, ki se s tem ukvarja, poskrbijo prav za vse – za celoten proces od začetka do konca. Pri tem pa vam tudi strokovno svetujejo ter vam pomagajo z nasveti glede izbire primernega materiala, priprave računalniškega modela za tisk in vseh ostalih podrobnosti, ki so pomembne za to, da je končni rezultat celotnega postopka čim bolj kakovosten.